Tehnică ce foloseste sisteme optice rigide sau flexibile pentru examinarea diferitor cavități sau organe altfel inaccesibile examinării directe.
În practica de ambulator ORL, endoscopia rinosinusală și cea faringolaringiană au o deosebită importanță, fiind un real ajutor și venind în completarea examinării obișnuite.
Procedura nu are contraindicații, singura limitare fiind legata de vârsta pacientului și de capacitatea de colaborare a acestuia ( copiii de vârstă mică neputând fi examinați în acest mod decât în mod excepțional).
Este o investigație de o importanță deosebită care completează examenul clinic ORL, care evidențiază unele aspecte care în cursul unei examinări simple nu pot fi relevate și certifica diagnosticul in diferite boli din sfera ORL: rinite, rinosinuzită, polipoza nazală, vegetațiile adenoide, corpi străini la nivelul foselor nazale, tumori rinosinusale, tumori ale rinofaringelui, faringite cronice, laringite acute și cronice, pareze sau paralizii ale corzilor vocale, tumori maligne sau benigne ale laringelui, diferite cauze ale disfoniei.
Nu în ultimul rând, endoscopia poate asista diferite proceduri și mici intervenții de tipul electrocauterizării sau cele folosind radiofrecvența ( cum ar fi tratamentul rinitei cronice ).
Centrul Medical Audifon dispune de sisteme endoscopice performante alături de o echipa de medici înalt calificată în endoscopie.