Endoscopia in ORL

Tehnica ce foloseste sisteme optice rigide sau flexibile pentru examinarea diferitor cavitati sau organe altfel inaccesibile examinarii directe.
In practica de ambulator ORL, endoscopia rinosinusala si cea faringolaringiana au o deosebita importanta fiind un real ajutor si venind in completarea examinarii obisnuite.
orl6-266x250
orl7-350x165

Procedura nu are contraindicatii, singura limitare fiind legata de varsta pacientului si de capacitatea de colaborare a acestuia ( copii de varsta mica neputand fi examinati in acest mod decat in mod exceptional).

Este o investigatie de o importanta deosebita care completeaza examenul clinic ORL si care evidentiaza unele aspect care in cursul unei examinari simple nu pot fi relevate, si certifica diagnosticul in diferite boli din sfera ORL: rinite, rinosinuzita, polipoza nazala, vegetatile adenoide, corpi straini la nivelul foselor nazale, tumori rinosinusale, tumori ale rinofaringelui, faringite cronice, laringite acute si cronice, pareze sau paralizii ale corzilor vocale, tumori maligne sau benigne ale laringelui, diferite cauze ale disfoniei.
P1010798

Nu in ultimul rand endoscopia poate asista diferite proceduri si mici interventii de tipul electrocauterizarii sau cele folosind radiofrecventa ( cum ar fi tratamentul rinitei cronice ).

Centrul Medical Audifon dispune de sisteme endoscopice performante alaturi de o echipa de medici inalt calificata in endoscopie.