Audiometria tonala si vocala

Cea mai cunoscuta metoda de investigare a auzului, care evidentiaza atat calitativ, cat si cantitativ prezenta unei eventuale hipoacuzii suspicionate. Aceasta este complet neinvaziva, se efectueaza intr-un mediu cat mai lipsit de zgomot  (cabina insonora).

Posibilitatea efectuarii si rezultatele obtinute sunt influentate de capacitatea de colaborare a pacientului, astfel copii foarte mici sau pacientii cu diferite tulburari psihice neputand fi supusi acestei investigatii.

P1010687Investigatia evidentiaza fie un auz normal, fie o hipoacuzie care la randul ei poate fi evaluata atat calitativ ( hipoacuzie de transmisie, neurosenzoriala sau mixta), cat si cantitativ( hipoacuzie usoara, moderata, severa).

Rezultatele acestei investigatii indruma ulterior catre  tratamentul corespunzator tipului de hipoacuzie identificata si de asemenea, repetarea ei permite evaluarea eficacitatii tratamentului, a evolutiei in timp a unor hipoacuzii sau indicatia pentru protezare auditiva.

Clinica noastra dispune de cabina insonora speciala pentru efectuarea acestei investigatii, audiometru performant, cat si de personal inalt specializat si cu mare experienta in audiologie.